Kies je opleiding in 4 stappen

Voedings- en eetstoornissen

 

Meer info


Inhoud scholing

In onze tijd is het thema voeding zeer actueel. Er zijn vele visies op wat nu eigenlijk gezonde voeding is en er zijn nog nooit zoveel diëten die gevolgd kunnen worden als in deze tijd.Tegelijkertijd hebben we meer problemen dan ooit op het gebied van eten en voeding: in de westerse wereld neemt het aantal mensen met klachten toe, denk bijvoorbeeld aan obesitas, diabetes en eetstoornissen als boulimia en anorexia.Tijdens deze scholing zal er worden ingegaan het ontstaan van voedings- en eetproblematiek en zullen de (psychologische) oorzaken en gevolgen besproken worden van eetproblematiek en eetstoornissen. Aan de orde komen overgewicht of obesitas, metabool syndroom, diabetes mellitus en de eetstoornissen boulimia en anorexia nervosa. Er zal worden ingegaan op de behandelmogelijkheden en therapievormen die mogelijk zijn naast de reguliere klinische behandeling. Ook wordt er ingegaan op de bouwstoffen van onze voeding (eiwitten, vetten, koolhydraten en zouten) met hun eigen specifieke werking en de voor- en nadelen aan een vegetarisch menu.

De lesstof bestaat niet alleen uit theoretische inzichten, de docente zal ook praktijkervaringen en -casussen bespreken.

Onderwerpen

  • De (psychologische) oorzaken en gevolgen van obesitas, het metabool syndroom, diabetes mellitus, boulimia en anorexia nervosa.
  • Welke behandelmogelijkheden er zijn, o.a. klinische behandeling, gedragstherapie en (antroposofische) psychotherapie.
  • De specifieke werking van bepaalde voeding (o.a. eiwitten, vetten, koolhydraten en zouten, maar ook melk, koffie, thee, alcohol en bijvoorbeeld aardappelen worden besproken).

Docente

Mariëtte van de Meulengraaf (psychologe, reflexzonetherapeute en antroposofisch gespreks-psychotherapeute).

Accreditatie en prijs


Certificaat:
Voedings- en eetstoornissen
Duur:
1 dagen
Prijs:
€145

Agenda / planning


Cursus Begindatum Locatie

Informatie aanvragen

Eerstvolgende startdatum:


Duur
1 dag(en)


Kosten


Zonnevlecht Academie is geregistreerd bij CRKBO waardoor al onze trainingen zijn vrijgesteld van BTW.


Direct inschrijvenWil jij dat wij jou bellen? Laat je telefoonnr. en gewenste terug bel tijd achter op: info@zonnevlechtacademie.nl - Binnenkort nieuwe cursussen, meer info? Tel.: 085 485 1685