Kies je opleiding in 4 stappen

Kies je startdatum
Inschrijven

Kies je opleiding in 4 stappen

Specificeer je opleiding
Kies je startdatum
Inschrijven

Schussler Celzouttherapie

Een van de mensen die zich in de negentiende eeuw intensief bezighield met mineralen in het menselijk lichaam was dr. Wilhelm Heinrich Schüßler. Zijn onderzoek heeft geleid tot de ontwikkeling van een eigen geneeswijze, die werkt met de mineraalzouten (celzouten) zoals die in het lichaam aanwezig zijn.
Dr. Schüßler was een homeopathische arts. Hij zocht naar een eenvoudige geneeswijze en ging daartoe storingen, die wij ziektes noemen, grondig onderzoeken.
Hij ontdekte dat de meeste ziektes op een tekort aan mineraalzouten terug te voeren zijn. En wel op een heel specifiek tekort: een tekort binnen in de cel. Schüßler kwam tot het inzicht dat de gezondheid van de cel en daarmee de gezondheid van het lichaam ontstaat door het aanvullen van deze tekorten. Hij ging zelfs verder: “Om schade te voorkomen en om de celzouten direct opneembaar voor de cellen te maken, moeten ze gepotentieërd (verdund) worden”.

De celzouten volgens dr. Schüßler bevatten zodanig verdunde (verwreven) mineraalzouten dat ze direct door de cel opgenomen kunnen worden. Mineraalzouten, die onverdund gegeven worden, kunnen voor het lichaam een belasting vormen, zoals b.v. geconcentreerde calcium-, magnesium- of ijzersupplementen. Als deze te lang worden ingenomen kan dit mogelijk leiden tot ongewenste bijwerkingen, omdat het lichaam de stoffen niet goed kan verwerken en deze b.v. in de vorm van nierstenen afzet. Verdunde mineralen echter kunnen door het lichaam zonder problemen in de cellen worden opgenomen. De celzouten kunnen door uiterst kleine openingen in de celwand heen.

In een 4-daagse training maken we kennis met de 12 basis celzouten. Elke les heeft een theoretisch gedeelte en een praktische gedeelte.
Je maakt kennis met de basis begrippen en basis informatie over de achtergrond van de 12 basis celzouten. Het praktische deel bestaat uit het invoelen van de energie van de celzouten. Ook gaan we aan de hand van gezichtsanalyse kijken waar er mogelijk tekorten zitten op celniveau.
Het is dus een interactieve meerdaagse waarin jij in eerste instantie centraal staat! Ook zijn het creatieve dagen waarin we kennis en ervaringen met elkaar uitwisselen. Er wordt ook van je verwacht dat je open naar jezelf kan kijken. Want in deze materie is het van belang dat je eerst kijkt en voelt wat celzouten doen voordat je het aan een cliënt voorschrijft.

Locatie: Apeldoorn
Lesmateriaal: syllabus
Duur: 4 dagen
Lesuren: 28
SBU: 140
Prijs: €495
ECTS: 5

Klik hier voor KTNO accreditatie: K5494
BATC | VBAG | LVNG | NVST | VIV | CAT | VVET

Docent: Anoushka Ebbinge

Certificaat:
Schussler Celzouttherapie
Duur:
4 dagen
Prijs:
€495

Cursus Begindatum Locatie

Wil jij deze cursus bijwonen? Meld je snel aan:

Inschrijven
Voornaam
Achternaam

Informatie aanvragen

Eerstvolgende startdatum


Duur
4 dagen


Kosten

€495

Zonnevlecht Academie is geregistreerd bij CRKBO waardoor al onze trainingen zijn vrijgesteld van BTW.


Direct inschrijvenWil jij dat wij jou bellen? Laat je telefoonnr. en gewenste terug bel tijd achter op: info@zonnevlechtacademie.nl - Binnenkort nieuwe cursussen, meer info? Tel.: 085 485 1685