Kies je opleiding in 4 stappen

Persoonlijkheidsstoornissen

Deze scholing geeft achtergrondkennis over Cluster A, B en C-persoonlijkheidsstoornissen.Cluster A-stoornissen (het bizarre of excentrieke cluster) zijn de paranoïde-, schizoïde- en schizotypische-persoonlijkheidsstoornissen. Deze verschillen van de stoornissen in het schizofreniespectrum en andere psychotische stoornissen (deze zullen daarom op deze bijscholing ook worden besproken).
Cluster B-persoonlijkheidsstoornissen (het impulsieve, dramatische of emotionele cluster) zijn de borderline-, histrionische-, narcistische- en antisociale-persoonlijkheidsstoornis.
Cluster C-persoonlijkheidsstoornissen (angstige of vermijdende cluster) zijn de vermijdende-, afhankelijke- en dwangmatige-persoonlijkheidsstoornis.
Er zal worden ingegaan op de (psychologische) oorzaken van en de verschillen tussen deze stoornissen, maar ook op de mogelijkheden van (psycho)therapie en wat eigenlijk de meest effectieve therapieën zijn. Er zullen (psycho)therapeutische opvattingen worden behandeld die eventueel ook praktisch inzetbaar zijn in het contact met cliënten.

Locatie: Apeldoorn
Lesmateriaal: syllabus
Duur: 1 dag
Lesuren: 14
SBU: 63
ECTS: 2
Klik hier voor accreditatie: K10511

Docent: Mariëtte van de Meulengraaf

Certificaat:
Persoonlijkheidsstoornissen
Duur:
1 dagen
Prijs:
€145

Cursus Begindatum Locatie

Informatie aanvragen

Eerstvolgende startdatum:


Duur
1 dag


Kosten

145


Zonnevlecht Academie is geregistreerd bij CRKBO waardoor al onze trainingen zijn vrijgesteld van BTW.


Direct inschrijvenWil jij dat wij jou bellen? Laat je telefoonnr. en gewenste terug bel tijd achter op: info@zonnevlechtacademie.nl - Binnenkort nieuwe cursussen, meer info? Tel.: 085 485 1685