fbpx

Kies je opleiding in 4 stappen

Kies je startdatum
Inschrijven

Kies je opleiding in 4 stappen

Specificeer je opleiding
Kies je startdatum
Inschrijven

Persoonlijkheidsstoornissen

Deze scholing geeft achtergrondkennis over Cluster A, B en C-persoonlijkheidsstoornissen.Cluster A-stoornissen (het bizarre of excentrieke cluster) zijn de paranoïde-, schizoïde- en schizotypische-persoonlijkheidsstoornissen. Deze verschillen van de stoornissen in het schizofreniespectrum en andere psychotische stoornissen (deze zullen daarom op deze bijscholing ook worden besproken).
Cluster B-persoonlijkheidsstoornissen (het impulsieve, dramatische of emotionele cluster) zijn de borderline-, histrionische-, narcistische- en antisociale-persoonlijkheidsstoornis.
Cluster C-persoonlijkheidsstoornissen (angstige of vermijdende cluster) zijn de vermijdende-, afhankelijke- en dwangmatige-persoonlijkheidsstoornis.
Er zal worden ingegaan op de (psychologische) oorzaken van en de verschillen tussen deze stoornissen, maar ook op de mogelijkheden van (psycho)therapie en wat eigenlijk de meest effectieve therapieën zijn. Er zullen (psycho)therapeutische opvattingen worden behandeld die eventueel ook praktisch inzetbaar zijn in het contact met cliënten.

Locatie: Apeldoorn
Lesmateriaal: syllabus
Duur: 1 dag
Lesuren: 7
SBU: 63
Prijs:€165
ECTS: 2,5
Datum: 12 oktober 2020

Klik hier voor KTNO accreditatie: K10511
BATC |VBAG | VIV | CAT | VVET | NVST

Docent: Mariëtte van de Meulengraaf

Wil jij deze cursus bijwonen? Meld je snel aan:

Inschrijven
Voornaam
Achternaam


I.v.m. Coronavirus hebben wij de cursussen verschoven naar het najaar 2020 # info@zonnevlechtacademie.nl Tel.085-4851685