Kies je opleiding in 4 stappen

Kies je startdatum
Inschrijven

Kies je opleiding in 4 stappen

Specificeer je opleiding
Kies je startdatum
Inschrijven

Neurobiologische en neurocognitieve stoornissen


Deze scholing geeft achtergrondkennis over de neuro biologische stoornissen (hieronder vallen verstandelijke beperkingen, communicatiestoornissen, autisme, ADHD, leerstoornissen en motorische stoornissen) en de neurocognitieve stoornissen. Onder deze laatste groep vallen o.a. een delirium of delier, dementie (w.o. ziekte van Alzheimer, Huntington en Parkinson) en de beperkte neurocognitieve stoornis. Er zal worden ingegaan op de oorzaken van en de verschillen tussen deze stoornissen, maar ook op de mogelijkheden van (psycho)therapie en wat eigenlijk de meest effectieve therapieën zijn. Er zullen (psycho)therapeutische opvattingen worden behandeld die eventueel ook praktisch inzetbaar zijn in het contact met cliënten.

De lesstof bestaat dus niet alleen uit theoretische inzichten, de docente zal ook praktijkervaringen en -casussen bespreken.

Onderwerpen

–            Verstandelijke beperkingen, communicatiestoornissen, autisme, ADHD, leerstoornissen en motorische stoornissen.
–            Neurocognitieve stoornissen, delirium of delier, dementie, ziekte van Alheimer, ziekte van Huntington, ziekte van Parkinson en de beperkte neurocognitieve stoornis.
–            De oorzaken, verschillen en meest effectieve therapieën van de bovengenoemde stoornissen.

Locatie: Apeldoorn
Lesmateriaal: syllabus
Duur: 1 dag
Lesuren: 7
SBU: 56
Prijs: €165
ECTS: 2
Datum: 30-11-2019

Klik hier voor KTNO accreditatie: K10510
BATC | VBAG | VIV | CAT | VVET

Docent: Mariëtte van de Meulengraaf

Certificaat:
Neurobiologische en neurocognitieve stoornissen
Duur:
1 dagen
Prijs:
€145

Cursus Begindatum Locatie
Neurobiologische en neurocognitieve stoornissen 30-11-2019 Apeldoorn

Wil jij deze cursus bijwonen? Meld je snel aan:

Inschrijven
Voornaam
Achternaam


Wil jij dat wij jou bellen? Laat je telefoonnr. en gewenste terug bel tijd achter op: info@zonnevlechtacademie.nl - Binnenkort nieuwe cursussen, meer info? Tel.: 085 485 1685