Manuele Lymfedrainage - Zonnevlecht Academie

Kies je opleiding in 4 stappen

Manuele Lymfedrainage

 

Meer info

Manuele Lymfedrainage is een massagevorm die gericht is op vochtafvoer. Dr. Vodder is de grondlegger van deze massagemethode, die oorspronkelijk ontwikkeld is ter behandeling van holteontstekingen. Deze stimulatie is nodig om het teveel aan vocht (zichtbaar en onzichtbaar oedeem) beter c.q. sneller via de lymfbanen af te voeren.

 

Verbetering van lymfeafvoer

Bij Manuele Lymfedrainage wordt geleerd om de lymfeafvoer van het gehele lichaam te beïnvloeden. De laatste jaren wordt deze methode meer en meer binnen de fysiotherapie en (sport)massage toegepast. Met de lymfedrainage wordt door middel van speciale technieken het gehele lymfestelsel aangezet om een verbetering van de lymfeafvoer te bewerkstellen. Bij een verbetering van de afvoer zullen gifstoffen sneller afgevoerd worden waardoor een verbetering van de celstofwisseling en daardoor van de celwerking plaats kan vinden.

Doel en toepassing van lymfedrainage

Het doel van deze behandeling is het voorkomen dat afvalstoffen zich ophopen en daarmee wordt voorkomen dat er klachten ontstaan.

Toepassen van Manuele Lymfedrainage bij zwellingen en acute aandoeningen zorgt voor een verbeterde afvoer van het opgehoopte vocht en zal versnelling van het herstel tot gevolg hebben.

Bij oedeem, ten gevolge van een vertraagde bloedafvoer en/of slechte vaten, kan lymfedrainage leiden tot een goed resultaat. De lymfevaten hebben ook een zenuwverbinding en door de lymfedrainage worden deze zenuwen specifiek geprikkeld. Dit heeft een algeheel gunstig effect op het lichaam. De technieken van de lymfedrainage zijn goed toepasbaar binnen andere vormen van massage.

Cursus

In het theoriegedeelte van de cursus Manuele Lymfedrainage wordt de anatomie en fysiologie van het lymfestelsel bestudeerd en worden verschillende vormen van oedeem besproken. Een zeer dankbare massagevorm met verbluffende resultaten.

Details:

Lesdagen: 5 lesdagen + 1 examendag (6 dagen)
Lesmateriaal: Inclusief syllabus
Verplichte literatuur: “Het leerboek voor de Manuele lymfedrainage” dient u aan te schaffen
Locatie: Apeldoorn

Accreditatie

  • KTNO

Kan gebruikt worden als deelcertificaat voor de
Modulaire opleiding Natuurgeneeskundig Therapeut.

Accreditatie en prijs


Certificaat:
Manuele Lymfedrainage
Duur:
5 dagen
Prijs:
€550

Agenda / planning


Cursus Begindatum Locatie

Informatie aanvragen

Eerstvolgende startdatum:


Duur
5 dag(en)


Kosten


Zonnevlecht Academie is geregistreerd bij CRKBO waardoor al onze trainingen zijn vrijgesteld van BTW.


Direct inschrijvenMeer info over ons *NIEUW* Competentiegericht scholingsaanbod? Tel.: 085 485 1685 Datums van de nieuwe cursussen volgen z.s.m.Iedere éérste maandag van de maand inloopavond te Apeldoorn. Wees welkom van 19 - 21 uur - Bel 085-485 1685 voor al jouw opleidingsvragen