fbpx

Kies je opleiding in 4 stappen

Kies je startdatum
Inschrijven

Kies je opleiding in 4 stappen

Specificeer je opleiding
Kies je startdatum
Inschrijven

Manuele Lymfedrainage

Manuele Lymfedrainage is een massagevorm die gericht is op vochtafvoer. Dr. Vodder is de grondlegger van deze massagemethode, die oorspronkelijk ontwikkeld is ter behandeling van holteontstekingen. Deze stimulatie is nodig om het teveel aan vocht (zichtbaar en onzichtbaar oedeem) beter c.q. sneller via de lymfebanen af te voeren.

Bij Manuele Lymfedrainage wordt geleerd om de lymfeafvoer van het gehele lichaam te beïnvloeden. De laatste jaren wordt deze methode meer en meer binnen de fysiotherapie en (sport)massage toegepast. Met de lymfedrainage wordt door middel van speciale technieken het gehele lymfestelsel aangezet om een verbetering van de lymfeafvoer te bewerkstelligen. Bij een verbetering van de afvoer zullen gifstoffen sneller afgevoerd worden waardoor een verbetering van de celstofwisseling en daardoor van de celwerking plaats kan vinden.

Het doel van deze behandeling is het voorkomen dat afvalstoffen zich ophopen en daarmee wordt voorkomen dat er klachten ontstaan.

Toepassen van Manuele Lymfedrainage bij zwellingen en acute aandoeningen zorgt voor een verbeterde afvoer van het opgehoopte vocht en zal versnelling van het herstel tot gevolg hebben.

Bij oedeem, ten gevolge van een vertraagde bloedafvoer en/of slechte vaten, kan lymfedrainage leiden tot een goed resultaat. De lymfevaten hebben ook een zenuwverbinding en door de lymfedrainage worden deze zenuwen specifiek geprikkeld. Dit heeft een algeheel gunstig effect op het lichaam. De technieken van de lymfedrainage zijn goed toepasbaar binnen andere vormen van massage.

In het theoriegedeelte van de cursus Manuele Lymfedrainage wordt de anatomie en fysiologie van het lymfestelsel bestudeerd en worden verschillende vormen van oedeem besproken. Een zeer dankbare massagevorm met verbluffende resultaten.

Locatie: Apeldoorn
Lesmateriaal: syllabus
Duur: 6 dagen
Lesuren: 36
SBU: 182
Prijs: €725
ECTS: 6,5
Datum: 29-1, 3-2, 19-2, 18-3, 25-3

Klik hier voor KTNO accreditatie: K9098
BATC | VBAG | LVNG | NVST | VIV | CAT | VVET

Wil jij deze cursus bijwonen? Meld je snel aan:

Inschrijven
Voornaam
Achternaam


20 % korting op de 2e cursus (geldig tot 1-1-2020)info@zonnevlechtacademie.nl Tel.085-4851685