Klassieke massage - Zonnevlecht Academie

Kies je opleiding in 4 stappen

Klassieke massage

 

Klassieke massage

Klassieke massage is een fysieke lichaamsmassage, gericht op het ontspannen en activeren van spieren, het verbeteren van de doorbloeding en het afvoeren van lymfevocht. Dit houdt in dat het tevens een sterk ontgiftende werking heeft op het lichaam. De behandelingen kunnen bijdragen tot bewustwording van het eigen lichaam en de wijze waarop het lichaam communiceert.

Theorie en praktijk

De cursus Klassieke Massage waarin tevens anatomie uitgebreid aan bod komt is een veelomvattende en zeer intensieve cursus waarin u naast theorielessen veel praktijklessen krijgt waardoor u praktijkervaring kunt opdoen. U bent therapeut of u wilt zich specialiseren in massagetechnieken dan is de cursus klassieke massage met anatomie onmisbaar voor u.

Om een volledig beeld te krijgen wordt er uitleg gegeven over de anatomie van het menselijk lichaam. Aspecten die aan bod komen zijn de orgaanstelsels, de anatomie van de rug, nek en schouders en het skelet en de spieren. Ook het doel van Ontzuren & Ontslakken zal uitgebreid worden besproken.

In deze cursus worden alle delen van het lichaam behandeld. Alle basistechnieken van massage worden aangeleerd. Door middel van de massage wordt de doorbloeding van de weefsels gestimuleerd, voert het afvalstoffen af en verbetert het de spierfunctie en de stofwisseling van de spieren. Hierdoor wordt het zelfhelende vermogen van het lichaam gestimuleerd.

Tijdens de cursus leert u onder andere:
– Frictie: (stevige massage op 1 plaats, vaak in cirkelvormige bewegingen)
– Petrisage: (kneden)
– Effleurage: (lange rustige strijkingen)
– Vibratie: (schudden / trillen)
– Tapoteren: (kloppen)
Wanneer u Klassieke Massage met Anatomie volgt als onderdeel van de Modulaire opleiding Natuurgeneeskundig Therapeut, dan sluit u de cursus af met een theorie- en praktijktoets.

 

Accreditatie en prijs


Locatie: Apeldoorn
Lesmateriaal: syllabus
Duur: 6 dagen
Lesuren: 42
SBU: 246
ECTS: 9

Docent: Petra Vennik

Geaccrediteerd K6394 bij:
BATC, KTNO, LVNG, VBAG

Is tevens onderdeel van de Module Massage

Module samenstelling : Klassieke Massage (9 ECTS) – Manuele Lymfedrainage (6,5 ECTS) – Shiatsu Massage Basis (8 ECTS) + Shiatsu Massage Verdieping (8 ECTS) – Voetreflexologie (18 ECTS)

Certificaat:
Klassieke massage
Duur:
6 dagen
Prijs:
€695

Agenda / planning


Cursus Begindatum Locatie

Informatie aanvragen

Eerstvolgende startdatum


Duur
6 dag(en)


Kosten


Zonnevlecht Academie is geregistreerd bij CRKBO waardoor al onze trainingen zijn vrijgesteld van BTW.


Direct inschrijvenMeer info over ons *NIEUW* Competentiegericht scholingsaanbod? Tel.: 085 485 1685 Datums van de nieuwe cursussen volgen z.s.m.