Introductie Psychotherapie - Zonnevlecht Academie

Kies je opleiding in 4 stappen

Introductie Psychotherapie

 

Introductie Psychotherapie

In de natuurgeneeskundige praktijk hebben we regelmatig te maken met cliënten die last hebben van emotionele of psychische problemen, zoals bijvoorbeeld angsten, depressieve gevoelens, schaamte- en schuldgevoelens, eenzaamheid of woede. Voor therapeuten is het handig en inzichtgevend om meer achtergrondkennis te hebben van deze emotionele en psychische problemen, zodat zij hierover eventueel ook met hun cliënt in gesprek kunnen gaan of in ieder geval meer begrijpen van het proces van de cliënt.

Op deze bijscholingsdag zal er worden ingegaan op zowel de reguliere als de antroposofische psychotherapeutische visie op deze problematiek. De lesstof wordt behandeld op een toegankelijke manier waar iedereen wat aan heeft. Niet alleen theoretische inzichten zullen worden behandeld, de docente zal ook praktijkervaringen en -casussen bespreken.

Resultaat

De cursist:

– Is in staat enkele belangrijke begrippen uit de antroposofie te benoemen en te verklaren, te weten geestwereld, drieledigheid, ziel, tegenmachten, karma, wezensdelen, constitutie, temperament, karakter, persoonlijkheid en weet wat de nevenoefeningen inhouden.

– Kent doel en inhoud van de antroposofische psychotherapie en van de overige antroposofische behandelmethoden.

– Kent de belangrijkste kenmerken van de biografische ontwikkelingsfasen van de mens.

– Weet een aantal belangrijke aspecten van hechting, de gevolgen daarvan en de therapeutische mogelijkheden.

– Kent een aantal belangrijke verschillen tussen mannen en vrouwen gezien vanuit antroposofisch perspectief.

– Weet hoe een relatietherapieproces kan verlopen en heeft kennis genomen van de visie van Sue Johnson op EFT-relatietherapie (Emotional Focused Therapy).

– Kent de essentiële kenmerken van een burn-out, de symptomen, de oorzaken en de antroposofische visie op burn-out en het verschil met overspannenheid.

– Kent de oorzaken van angst, hoe angsten worden ingedeeld, welke organen daarmee samenhangen en wat de antroposofische begeleiding van angst inhoudt.

– Kent de symptomen van een depressie en de antroposofische therapie ervan.

Doelgroep:

Deze dag is bedoeld voor natuurgeneeskundig therapeuten en belangstellenden die geïnteresseerd zijn in de (antroposofische) psychotherapeutische benadering van o.a. relatieproblematiek, burn-out, angsten en depressie.

Wat wordt er behandeld:

– de biografische ontwikkelingsfasen van de mens. Elke fase duurt 7 jaren en kent zijn eigen kenmerken en vaak ook zijn eigen (levens)problematiek. Deze biografische levensloop is zeer praktisch bruikbaar in de gesprekken met de cliënt

– huidige tijdsgeest en de invloed op onze psychische ontwikkeling (bijvoorbeeld invloed van materialisme en social media)

– hechting en trauma (wat is een veilige en onveilige hechting én de invloed van hechten en onthechten gedurende het leven)

– relaties (man/vrouw verschillen en relatietherapie)

– burn-out en overspannenheid (verschillen, oorzaken en therapie)

– angst en depressie (oorzaken en meest effectieve therapieën).

 

Accreditatie en prijs

Locatie: Apeldoorn
Lesmateriaal: syllabus
Duur: 1 dag
Lesuren: 7
SBU: 37
ECTS: 1,5
B – punten

Docent: Mariëtte van de Meulengraaf

Geaccrediteerd bij:
BATC, KTNO, LVNG, VBAG

Certificaat:
Introductie Psychotherapie
Duur:
1 dagen
Prijs:
€125

Agenda / planning


Cursus Begindatum Locatie

Informatie aanvragen

Eerstvolgende startdatum


Duur
1 dag(en)


Kosten


Zonnevlecht Academie is geregistreerd bij CRKBO waardoor al onze trainingen zijn vrijgesteld van BTW.


Direct inschrijvenMeer info over ons *NIEUW* Competentiegericht scholingsaanbod? Tel.: 085 485 1685 Datums van de nieuwe cursussen volgen z.s.m.Zonnevlecht Academie wenst jou fijne feestdagen en een energiek 2019 toe!