Familieopstellingen - Zonnevlecht Academie

Kies je opleiding in 4 stappen

Familieopstellingen

Meer info


Content hier

Inleiding

De methode van (familie-)opstellingen (systemisch werk) is ontwikkeld door Bert Hellinger, en geeft een diepgaand inzicht in jezelf en in verbindingen binnen het familiesysteem. Het laat zien hoe menselijke relaties gestuurd worden door de kracht van de liefde.

Uit deze onzichtbare familiebanden kunnen emotionele verstrikkingen zichtbaar worden. Dit inzicht maakt de weg vrij om intermenselijke relaties in een nieuw perspectief te brengen.

Sommige mensen lijken altijd dezelfde problemen in relaties tegen te komen of hebben moeite met het in stand houden van een relatie. Niet zelden blijken er verstrikkingen en loyaliteiten in de familie aanwezig te zijn, wat in de opstellingen dynamiek zichtbaar wordt.

Vaak werken familieverstrikkingen door naar de werkomgeving, familiethema’s kunnen zichtbaar worden in de persoonlijke werkomgeving.

Wat biedt de opleiding voor hulpverleners?

Als eerste is inzicht in deze methode van belang om je eigen verstrikking te onderzoeken met je cliënten. Deze te benoemen om daarmee je werk beter te kunnen doen en verstrikkingen met cliënten tegen te gaan.

Voor wie is dit een interessante opleiding?

Systemisch werk geeft een hele andere kijk op werken met mensen. Deze opleiding is geschikt voor mensen die andere mensen willen helpen (therapeuten) en/of voor mensen die op persoonlijk vlak dicht met andere mensen werken en daarmee in gesprek kunnen raken met een persoonlijk karakter.

Inhoud

In deze drie intensieve dagen komen de volgende onderwerpen aan bod rondom drie systemische thema’s:

De wetten; Het werken; De houding

De wetten: We gaan ervaren wat de wetten zijn en hoe we de dynamieken kunnen lezen in opstellingen.

Het werken: Door het houden van interviews met elkaar ervaren we het verschil tussen systemische vragen en coach vragen. En vooral de gevolgen in een gesprek verkennen.

De houding: Wat is een fenomenologische houding? Hoe kom ik in het veld van niet weten? Wat is ‘overdracht-tegenoverdracht’ en hoe voorkom ik dit?

Docent

Koen Litjens is sinds 1999 management- en communicatietrainer. Sinds 2000 mede werkzaam als therapeut op gebied van NLP. In 2002 kwam Koen in aanraking met opstellingen en heeft de opleiding familie- en organisatieopstellingen bij het Hellinger-instituut in Groningen afgerond. Hij begeleidt sinds 2006 familie- en organisatieopstellingen.

Accreditaties

De cursus Familie-opstellingen wordt geaccrediteerd door de volgende beroepsverenigingen:

  • BATC
  • KTNO
  • VBAG
  • VNRT
  • FAGT
  • LVNG

Accreditaties voor de cursus Familie-opstellingen is aangevraagd bij de volgende beroepsverenigingen:

  • FONG
  • VNT
  • Zhong
  • NVST

Accreditatie en prijs


Certificaat:
Familieopstellingen
Duur:
3 dagen
Prijs:
€325

Agenda / planning


Cursus Begindatum Locatie

Informatie aanvragen

Eerstvolgende startdatum:


Duur
3 dag(en)


Kosten


Zonnevlecht Academie is geregistreerd bij CRKBO waardoor al onze trainingen zijn vrijgesteld van BTW.


Direct inschrijvenMeer info over ons *NIEUW* Competentiegericht scholingsaanbod? Tel.: 085 485 1685 Datums van de nieuwe cursussen volgen z.s.m.Iedere éérste maandag van de maand inloopavond te Apeldoorn. Wees welkom van 19 - 21 uur - Bel 085-485 1685 voor al jouw opleidingsvragen